16°
Четвъртък, 16 Май 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

Иззеха близо 600 стоки менте от магазин в центъра на Шумен

Избори 2 в 1

Мая Манолова откри офис на “Солидарна България” в Шумен

Водачът на листата на коалиция “Солидарна България” в Шумен Мая Манолова заедно с други кандидати на обединението откри предизборен офис в гр.

2133 0

Николай Денков от Шумен: За 10 месеца с общините тук подписахме 21 проекта за 27,3 млн. лв., а ГЕРБ за 4 г. даде 2.1 млн. лв. за 5 проекта

Доскорошният премиер и водач на листата на ПП-ДБ в Шумен Николай Денков, заедно с двама от лидерите на коалицията Кирил Петков и Атанас Атанасов, проведе открит разговор с шуменци пред пълна зала снощи.

1624 0

Любомир Христов, водач на листата на ГЕРБ-СДС - Шумен: Ще продължим да работим за устойчиви решения във водния сектор и модерни пътища

„Само отговорно и стабилно правителство с пълен мандат на управление може да донесе сигурност и предвидимост в развитието на България и на Шумен“, това каза водачът на листата на ПП ГЕРБ-СДС в Шумен Любомир Христов пред кандидатите за народни представители, партийни членове, съмишленици и симпатизанти на среща във връзка с предсрочните парламентарни избори и избори за Европейски парламент.

3042 0

Шумен

Очакват 1268 зрелостници на матура по БЕЛ в Шуменско

1 268 зрелостници от Шуменско са подали документи за утрешната матура по Български език и литература, съобщиха от Регионалното управление на образованието /РУО/.

7 0

Хладилник подпали жилище в Смядово

Късо съединение в хладилник предизвика пожар в Смядово, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Малко след 17,00 часа вчера на 112 постъпил сигнал, че гори апартамент в жилищен блок в Смядово.

266 0

Младежките програми в TESY - Възможност за развитие

TESY е компания, която вече 30 години се налага, като една от най-иновативните и водещи компании в производството на бойлери с индиректно загряване и електрически отоплителни уреди в Европа.

828 0

България

Алексей Петров осъди посмъртно прокуратурата

Вдовицата и дъщерята на убития преди близо година Алексей Петров осъдиха прокуратурата за 74 000 лв., става ясно от съобщение в електронното деловодство на Софийския градски съд.

169 0

Времето

В четвъртък над западната половина от страната ще се задържи предимно облачно. На места ще има валежи от дъжд, през деня ще отслабват и ще са на по-малко места.

145 0

Кабинетът дава 39 млн. лв. за заплатите на академичния състав на университетите

Служебното правителство ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г.

175 0

Свят

В Либия осуетиха опит за контрабанден износ на 26 тона злато - почти 1/4 от златния резерв

Либийските власти са арестували няколко митнически служители, включително генералния директор на митниците на международното летище в Мисрата, за опит за незаконен износ на 26 тона злато на стойност близо 1,9 милиарда долара, съобщи Блумбърг.

95 0

Путин пристигна в Пекин, първа президентска визита

Руският президент Владимир Путин пристигна в Пекин рано тази сутрин за разговори със Си Цзинпин, а Кремъл се надява да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ, предаде Ройтерс.

172 10

Външни сили се стремят да повлияят на американските избори, предупреждава ръководителката на шпионажа на САЩ

Има все по-голям брой чуждестранни актьори, включително недържавни, които се стремят да повлияят на изборите в САЩ, а Русия, Китай и Иран са най-значимите, каза директорката на националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс на вчерашното изслушване в Сената, предаде Ройтерс.

106 2

Спорт

Ювентус победи Аталанта с гол на Влахович и спечели 15-а Купа на Италия

Ювентус спечели Купата на Италия по футбол след победа на финала над Аталанта с 1:0. Душан Влахович отбеляза единственото попадение в мача още в 4-а минута.

83 0

Ботев пак отказа Лудогорец и прегърна Купата след 100-минутно зрелище

Ботев (Пловдив) е новият носител на Купата на България! За четвърти път в историята си "канарчетата" прегърнаха Купата, както се пее в една от любимите песни на техните фенове.

230 1

Заради батака в щангите: Държавата финансира директно тримата ни олимпийци

Тримата български щангисти с олимпийски квоти - Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов, ще бъдат финансирани директно от държавата, за да се заобиколи батака във федерацията и те да не останат без подготовка за Париж 2024.

405 2

Любопитно

Слоновете се поздравяват по много начини

Хората се поздравяват с думи, ръкостискане и помахване или целувка. За разлика от тях слоновете използват широк набор от сигнали, които комбинират в зависимост от вниманието, което получават от своите себеподобни, съобщи АФП, Екип от Катедрата по поведенческа и когнитивна биология към Виенския университет описва в сп.

68 0

Принцесата на Люксембург Александра стана майка за първи път

Една от най-малките монархии в Европа - Люксембург, посрещна кралско бебе. Единствената дъщеря на херцог Анри Александра стана майка за първи път, информират сп.

277 0

„Пухкава като захарен памук“: Учени откриха гигантска газова планета

Учени откриха планета, която е по-голяма от Юпитер, но изненадващо е пухкава и лека като захарен памук, предаде Асошиейтед прес.

238 0

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

5054 7

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

9785 32

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

16228 27

Нова специалност в Професионална гимназия по икономика - Шумен

Професионална гимназия по икономика – Шумен ще приема ученици в VIII клас за учебната 2024 – 2025 г.

9173 0

Новият вино бар в Шумен WINE BAR & COFFEE: Експлозия на сетивата във всяка глътка

Напитката на боговете вече си има свой дом в Шумен. Мястото е WINE BAR & COFFEE – новооткритият вино бар, който очарова сетивата с първокласна селекция вина на достъпни цени.

8281 0

Този сайт използва бисквитки