Новини и събития

Факултетът по журналистика и масова комуникация с емблематично споразумение с Националната библиотека

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и в годината, в която чества половинвековното си създаване, Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Кл. Охридски” подписва емблематично споразумение с първата културна институция на следосвобожденска България - Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”.

„Гласът на радиото“ – дискусия на националното бюро на списание „Хермес“ за България в Софийския университет

Във Франкофонския център на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се състоя кръгла маса и дискусия под надслов “Гласът - силата на радиото” (“La Voix, force de la radio“), организирана от Националното бюро на международното списание “Хермес” (“Hermès“, CNRS, Paris) за България в Софийския университет.

Успешно представяне на Софийския университет на Националната студентска олимпиада по математика

Софийският университет ”Св. Климент Охридски” за втора поредна година беше домакин на Националната студентска олимпиада по математика (НСОМ), която се проведе в периода 17-19 май 2024 г. в град Бургас. От 1974 година тя е най-мащабното математическо състезание за студенти в България и се организира със съдействието на Министерството на образованието и науката.

Всички новини
 
Кандидатстудентска кампания 2024

Заявления за явяване на конкурсните изпити - втора сесия:
от 5 март до 3 юни 2024 г.

https://online.uni-sofia.bg

Университетска библиотека

Университетско издателство

Астрономическа обсерватория

Кариерно развитие на студенти

Алумни клуб