Методи за мастурбация на жената

Мастурбацията е позната на всеки човек, като тя не е в никакъв случай привилегия само на самотните или необвързани хора. Тя се различава от секса с партньори и присъства в живота на хората, колкото и да бъде потискана, заклеймявана, обвинявана в различни неблагоприятни ефекти. Тя е онази "малка" радост, за която не следва да плащаме с каквото и да било. В нея участваме само ние самите и собствените ни тела, т.е. насаме със себе си. Не изисква усилия за търсене на партньори, енергия за общуване с партньор, помага за снемане на напрежението и умората. Главното е, че е напълно безопасна.

Така както в секса се търси разнообразие, то и в онанизма също следва да съществува такова. И ако при мъжете могат да се използват едни неща, то при жените може да се прояви доста по-голяма творческа фантазия. Разпалването на желанието при жената, може да стане с предмети, с които всяка жена общува ежедневно, но изобщо не влага в тях сексуален смисъл. Разбира се в сила е и обратното, т.е. предмети, които носят сексуална мисъл (така известните от много анекдоти краставици, например).

Разбира се, това не превръща жената в гнусен извращенец, а напротив - мастурбацията при жената е нещо много по-разнообразно и голямо отколкото половия акт с партньор, като сексологичните проучвания показват, че процента на удовлетвореност е много по-голям, в сравнение с половото проникване. В женската мастурбация присъства душевната наслада и колкото по-оригинален е предмета за осъществяването им, толкова по-висше е удовлетворението.

Тъй като предметите могат да са различни, то методите за мастурбация на жената също могат да са разнообразни и разделени в няколко групи:

Мастурбация под водно налягане - това е един от най-разпространените видове онанизъм при жените. За неговата реализация се изисква единствено и само добре инсталиран ръчен душ, т.е. мобилен, а не статичен. Желателно е разпръсквателната част на дръжката да може да се снема. Голямо значение има и налягането и температурата на топлата вода, като качеството й определя продължителността на оргазма. Методиката е простичка и се състои в насочване на водната струя към ерогенните зони, които жената предпочита да й бъдат стимулирани. Осъществява се ефект като от воден вибромасаж. Този тип мастурбация е изключително благоприятен, тъй като с него може да се занимава всяка жена, по всяко време, включително и тогава, когато дома е пълен с хора, когато иска да даде минута за отдих на себе си например по време на мач, на поредното чистене, на занимания с домашни задължения или когато просто иска приятна баня.

Хигиенна мастурбация - тя също е свързана с водни процедури, но само че лечебни. За целта жената напълва по-голяма спринцовка или интимен душ с резервоарче със слаб разтвор на лайка или просто преварена вода. Провежда се шприцово обливане на влагалищните стени, като разликата е в това, че процесът е осмислен, а скоростта му зависи от личния темперамент на онаниращата жена. Тук не е нужна прекалена усърдност, а по-скоро точност, за да се нацелят точно ерогенните места.

Вибрираща мастурбация - в нея могат да участват фалоси от секс-шопа, зъбна електрочетка, вибромасажори и други вибриращи секс-играчки.

Вибрираща звукова мастурбация - провежда се със звукови стереоколонки от аудио система с нискочестотна динамика. Колонката и източника на звук се насочва точно в местата, които са най-чувствителни за вибрация, като най-добре е колонката да се възседне. Следва внимателен подбор на записи, които трябва да са динамични, със силни ударни вокали и неспиращ ритъм. Подходящи са преработени парчета на африканските ритми, които се въртят в денс-клубовете, при които често ритмиката е именно като описаната. При жени, с фригидитет, може да се опита и с музика от метъл-стиловете или хард-рок, като Kiss, Metallika, AC/DC. По този начин звукът вибрира с пълната си сила без да се разсейва.

Органична мастурбация - тук се прилагат банани, моркови, краставици - плодове с фалическа форма.

Парфюмерийна мастурбация - тук се прилагат именно флаконите с обловата форма от парфюми или дезодоранти. Подходящи са roll-on формите, които имат и въртящо се топче на върха си, като при желание, жената може да напълни резервоара с мляко, топла вода, отвара от лайка или просто да го остави празно. Не трябва да се забравя, че не следва да се мастурбира с такъв дезодорант ако в него има още от парфюмерийната компонента, тъй като съставките могат да раздразнят влагалищните стени. При пълен флакон решението е просто - кондом.

Мастурбация с играчки - тук могат да се ползват разнообразни играчки, които доставят удоволствие на жената, например зайчета, кученца, мики мауси и други, които имат уши, опашки, краченца... Също не следва да се забравят и фалоимитаторите от секс-шоповете.

Екзотична мастурбация - към нея са склонни жените, които обожават екзотичните преживявания - например клончета от орхидеи, които се съхраняват в специални продълговати епруветки, лампи-миньони, в които има пламтящи свещи, фенерчета, стъклени флакони, тубуси и др. В източните страни, някои жени използват и малки живи влечуги за мастурбационна цел.

Мануална (ръчна) мастурбация - това е най-разпространения тип мастурбация - с ръка.

За допълнителна наслада, жената може да пусне музика, да затъмни обстановката, да ароматизира стаята, да ползва във ваната благоуханни аромати, т.е. всичко зависи от фантазията й.

 
Автор: bg-sexologia.info



{START_COUNTER}